tisdag 25 oktober 2011

En fantastisk helg


I helgen 22-23/10 träffades 47 stickande damer på Munkaskogsgården i Habo för att delta i Risbrogäddornas Stickevent 2011. En helg fylld av garn, snack och skratt, god mat och trevlig samvaro. Ja. stickade gjorde vi ju också och flera olika tekniker fanns det chans att lära sig vid spontana demonstrationer. Fick träffa både tidigare och nya vänner, vars bloggar jag följt och som det var så trevligt att möta live.Hoppas få träffa flera av er snart igen. Här kommer några bilder.





Stort tack till Anna och Carin för en jättetrevlig och inspirerande helg!

.

torsdag 20 oktober 2011

Stickevent i helgen

Här har varit litet tyst igen på bloggen. Det blev inte så lätt att komma igång. Nu ser jag fram emot lördag morgon då Kine och jag åker till Habo för att delta i Risbrogäddornas stickevent. Ska bli mycket trevligt  eftersom jag känner att de två senaste veckorna har varit mycket tuffare än jag kunde föreställa mig. Behöver litet "miljöombyte" och jag hoppas att samvaron med andra stickfantaster ska ge mig både inspiration och sticklust. Just nu är huvudet inte riktigt med mig, försöker sticka men tycker bara att det blir fel och får repa upp och sticka om.

KM är installerad på Granens gästrum, där han ska vara fyra nätter när jag är bortrest. Så nu sitter jag här för mig själv och ska om en stund logga in  på torsdagens Online Stickcafé (FB). Fortsätter sticka på babykoftan, som ska vara färdig i nästa vecka. Har också gjort uppläggningen och några varv på min "Fritt etter Fana", men den behöver ju inte vara klar förrän till påsk, eftersom den är mitt projekt i FB-gruppen Kofthäxorna.

I morgon ska jag ta hand om alla mina pelargoner, som just nu står på mitt köksgolv i väntan på att klippas ner och planteras över i mindre krukor. Jag fick plocka in dem när det var en lätt frostnatt tidigare i veckan. Jag försöker nämligen övervintra dem i våra sovrumsfönster. De flesta har hängt med fyra somrar nu och är litet speciella sorter, som jag gärna sparar. Sedan blir det ytterligare äppelplockning från vårt Ingrid Marie. Det har aldrig  tidigare varit så mycket äpplen (se min header ovan) och jag ger bort stora påsar till grannar och vänner.

Ja, ser verkligen fram emot helgen, då det ska bli jättetrevligt att träffa både tidigare och nya stickvänner.

måndag 10 oktober 2011

Nya tag

Ännu så länge känns det tufft, men nu gäller det för mig att försöka starta om igen med stickningen, bloggandet, broderiet, nya projekt eller vad det kan bli. Jag har haft ett jättestort stöd från släkt, vänner och nätvänner. Ett stort tack för alla varma tankar och kramar som hjälpt mig under den svåra tiden med Theddy.

I onsdags var jag inbjuden till Äldremässan 2011 för att berätta om vad alla mina nätkontakter betyder för mig. Det var 20-25 åhörare vid två tillfällen som lyssnade på mig. Då fick jag möjlighet att framhålla hur viktiga mina vänner på bloggen, Online Stickcafé och övriga nätgrupper är för mig. Att man inte ska vara rädd för tekniken och att man kan ha stor glädje av att ha tillgång till Internet på äldre dar. Om man behöver hjälp med tekniken, kan man i Norrköping besöka Supportstugan för att gratis få hjälp. På mässan visades också många tekniska hjälpmedel för ett stort antal intresserade besökare.

På lördagen besökte Kine och jag Nyköping för att vara med att starta Sörmlands Stickakademi. Där  träffade vi många stickintresserade damer och fick lyssna på föreläsningar om Stickning på Nordiska Museet, Stickkonstens historia och Gotländsk stickning förr och nu. Dessutom fanns det möjlighet att se hur man stickar tvåändsstickning på ett nytt sätt. I pauserna blev det givetvis egen sticktid. Ska bli spännande att följa utvecklingen av akademin.



fredag 7 oktober 2011

Avsked


Sitter för mig själv vid datorn och väntar på hemtjänsten. Det är alldeles tyst. Theddy ligger fortfarande kvar på övervåningen och också han väntar på hemtjänsten så han får skälla på dem en sista gång. Eftersom han är en vakthund och tagit på sig uppgiften att speciellt vakta husse, har inte hans relation till "tanterna" varit den bästa. Han har också ofta fått förpassas till tvättrumme bakom ett gallert, då flera är rädda för hundar. Några har han gillat, speciellt om han blivit kliad på magen. Nu har morgonens hjälp kommit. Han fick vara framme och har blivit kliad på magen en sista gång och det känns skönt.
Just nu är jag samlad, men jag vet att tårarna kommer att strömma nerför kinderna när det är dags. KM har bestämt att han vill vara med och ta adjö. Han visar inte så mycket känslor för mig, men jag vet att han är mycket ledsen inombords. Han berättar för alla han träffar hur tråkigt han tycker det är.

Ett stort tack för alla värmande tankar och kramar vi fått. Det hjälper oss i en jobbig tid att veta att det är så många som tänker på oss.

torsdag 6 oktober 2011

Ett mycket tufft beslut

Trots alla tummar och tassar som hållits för Theddy, sedan vi fick beskedet att han har en elakartad tumör i underkäken, har vi inte kunnat stoppa utvecklingen av cancern. Han opererades den 9 augusti på Norsholms Djursjukhus, men redan efter två veckor började tumören växa igen. Med hjälp av smärtstillande och antibiotika har han varit pigg. ätit och promenerat som vanligt fram till i tisdags. Då började han halta på höger framben och har fått svårt att gå. Jag hade fått veta att den här typen av tumör skulle sprida sig till skelettet och det är förmodligen vad som hänt nu, då det gått så fort på slutet. Igår kväll ville han inte promenera utan la sig ner på gräset utanför huset. Hans blick såg ut att säga: "jag är ledsen, matte, men nu orkar jag inte längre". Hur svårt och tufft beslutet än är, måste vi ju ta det. Han får inte lida och må dåligt, så idag på morgonen har jag pratat med djursjukhuset och bestämt att vi lämnar honom i morgon vid 11-tiden. Kan nästan inte se att skriva, då tårarna rinner utmed kinderna. Han kommer att lämna ett jättestort tomrum efter sig.

Ett stort tack till alla som tänkt på oss och stöttat oss under den här tiden. Jag vet också att ni kommer att tänka på oss i morgon.

tisdag 4 oktober 2011

Vad händer här?

En hel del är det som händer, men tyvärr har jag inte fått ner det på pränt. Mitt engagemang med Bo Vital har blivit "större" än jag kunde ana från början. Jag har blivit Bo Vitals ansikte utåt kan man väl kalla det. Vart jag kommer på varuhus, bibliotek, vårdcentraler och äldreboenden dyker min bild upp i form av broschyren jag visat tidigare och det senaste är en s.k. flyer, som berättar om Äldremässan i Sporthallen i morgon. Dessutom blev jag fotad och intervjuad i förra veckan för en artikel i tidskriften Allt om Hjälpmedel.

Ja, i morgon är det alltså dags för Äldremässan, där jag vid två tillfällen ska berätta litet om mitt liv på nätet med bloggen. Facebook, Online Stickcafé, Kofthäxorna, Ravelry och alla fantastiska vänner jag har kontakt med via Internet. Ska bli spännande och jag hoppas det kommer många besökare. Rapport kommer under veckan.

Måste också visa att jag har kommit igång litet med stickningen igen. Har ju lovat att sticka en babykofta som ska bli en doppresent. Vi har valt BabyDrops modell 20-15 och den stickas i blågrön Fabel och enligt önskemål kommer den att förses med en huva. Känns som om sticklusten håller på att återvända så sakteliga.



Ingår också i FB-gruppen Kofthäxorna, där man ska sticka en valfri kofta i flerfärgstickning. Kommer förmodligen att bli Fritt efter Fana, som jag länge haft på min stickönskelista. Har garn Lima, som jag tänker använda, men mer om det senare.